Wie ben ik

Maak verbinding met mij

Mijn naam is Annemiek de Meulmeester-Grobbe. Ik ben facilitator en breng teamgeluk. Ik geloof erin dat iedereen ertoe doet in deze wereld en dat je jezelf mag laten zien. Durf jij jezelf volledig te laten zien? Ken jij en maak jij gebruik van de waarde van verschillen van je team? Ik ben een andere jij.

 

Voorheen dacht ik dat iedereen wel vertrouwden, maar nu weet ik beter. Ik vertrouwde niet iedereen en ook niet mezelf. Daarom heen bouwde ik allerlei mechanismes. Ik deed me stoerder voor en probeerde mijn steken die ik liet vallen onder het tapijt te vegen. Als ze maar niet denken dat ik iets niet goed kan. Ik wilde vooral gezien worden en bewijzen dat ik het kon en het allemaal wel redde.

Ergens als klein meisje had ik de overtuiging dat ik niet goed genoeg was of meetelde. Vervolgens deed ik van alles om gezien te worden op manieren die niet altijd even handig waren.

Ik saboteerde mezelf en zette daarbij mijn eigen geluk op het spel. Mijn huwelijk heeft het wonderbaarlijk gered, later liep ik regelrecht tegen een burnout aan. Het duurde nogal voordat ik mijn lessen onder ogen zag. De termen love junkie en miss perfect zijn door mij uitgevonden. En je voelt het wellicht al aan, het kwam er eigenlijk op neer dat ik mezelf niet zag.

In mijn werk had ik echter begrip voor anderen, dat zij anders waren. Want hé, stel je voor dat je niet meetelt, je niet gezien wordt, er niet bij hoort en anders bent. Dat gunde ik niemand, dus ik keek naar de mogelijkheden van medewerkers.

In diezelfde periode was ik het bouwen binnen een bedrijf. Ik organiseerde wat nodig was, bracht overzicht aan, was aan het pionieren en was er voor de medewerkers, zorgde voor de verbinding onderling. De hele organisatie moest draaien en opgezet worden op zowel financieel, ICT, HRM Facilitair vlak en ondersteuning van de directie. Hier ging het om bouwen en zorgen voor een fundament wat nog niet eerder was gelegd. De groei van het bedrijf ging met grote sprongen en met die nieuwe medewerkers kreeg de cultuur ook vorm van het bedrijf. Ik zorgde voor openheid, maakte dat iedereen anders mocht en kon zijn, dat dingen die niet kunnen, er toch gewoon zijn en zorgde voor openheid.

Ondertussen zorgde ik niet goed voor mezelf en dat ging dan ook helemaal niet goed. Door weer contact te maken met mezelf, mijn verlangen en talenten te ontdekken, zul je jezelf beter laten zien. Dat is wat ik nu ook doe met teams. Ik maak individuen sterker doordat zij leren wat vitaal leiderschap is voor henzelf en hoe ze de waarde van verschillen in kunnen zetten als team. De sleutel tot succes is dat veranderen van binnenuit de kracht is, op individueel en op teamniveau.

Mijn ambitie en droom is dat iedereen keigoed voor zichzelf zorgt, met veel plezier in het leven staat en de ander kan omarmen.

Ik kan echt genieten van mensen. Als ik op een terras zit, dan vallen mij de kleine dingen op van mensen of als ik een groep mensen zie zie ik wat er in de onderstroom speelt en waar gedrag vandaan zou kunnen komen, dingen die anderen niet herkennen of niet eens ziens.

Wat anderen over mij zeggen is dat ik goed kan schakelen op alle niveaus in een organisatie. Ze waarderen mijn kwaliteit dat ik met respect naar mensen kijk, hen zie zoals ze zijn. Ook door de verschillende rollen in mijn werkervaring op zowel operationeel als tactisch niveau, als medewerker, leidinggevende en als trekker in zwerm organisatie.

Ik ben trots op dat bij de opdrachten die ik heb uitgevoerd er een sterker team achterbleef, dat mensen individueel wisten waar ze aan toe waren en hoe ze weer van waarde konden toevoegen binnen het team of de organisatie. Als ik dan weer wegga en ze zijn dit pad daadwerkelijk aan het bewandelen, dan ben ik blij dat ik een stukje met ze opgelopen heb. Soms even vooraan de richting wijzend, langs de zijlijn aanmoedigend en ook achteraan, trots op hoe ze vooruitlopen, om de achter- vangers nog een zetje extra geven.

Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien. Veranderen dat doe je van binnenuit.

Voel je vrij en neem contact op!

 

Annemiek de Meulmeester
+31615634393

Reacties zijn gesloten.