Wie ben ik

Maak verbinding met mij

Mijn naam is Annemiek de Meulmeester-Grobbe. Ik ben een andere jij.

Voorheen dacht ik dat iedereen wel vertrouwden, maar nu weet ik beter. Ik vertrouwde niet iedereen en ook niet mezelf. Daarom heen bouwde ik allerlei mechanismes. Ik deed me stoerder voor en probeerde mijn steken die ik liet vallen onder het tapijt te vegen. Als ze maar niet denken dat ik iets niet goed kan. Ik wilde vooral gezien worden en bewijzen dat ik het kon en het allemaal wel redde.

In mijn werk had ik echter begrip voor anderen, dat zij anders waren. Want hé, stel je voor dat je niet meetelt, je niet gezien wordt, er niet bij hoort en anders bent. Dat gunde ik niemand, dus ik keek naar de mogelijkheden van medewerkers.

Vertrouwen en vernieuwen, het vraagt om kwetsbaarheid en om naar jezelf te gaan en dat te delen.

In diezelfde periode was ik het bouwen binnen een bedrijf. Ik organiseerde wat nodig was, bracht overzicht aan, was aan het pionieren en was er voor de medewerkers, zorgde voor de verbinding onderling. De hele organisatie moest draaien en opgezet worden op zowel financieel, ICT, HRM Facilitair vlak en ondersteuning van de directie. Hier ging het om bouwen en zorgen voor een fundament wat nog niet eerder was gelegd. De groei van het bedrijf ging met grote sprongen en met die nieuwe medewerkers kreeg de cultuur ook vorm van het bedrijf. Ik zorgde voor openheid, maakte dat iedereen anders mocht en kon zijn, dat dingen die niet kunnen, er toch gewoon zijn en zorgde voor openheid.

Zowel in individuele coaching als met teamtrainingen ga ik aan de slag met mensen. Ik kan echt genieten van mensen. Als ik op een terras zit dan vallen mij de kleine dingen op van mensen of als ik een groep mensen zie waarbij de dynamieken herken die een ander niet eens ziet.

Wat anderen over mij zeggen is dat ik goed kan schakelen op alle niveaus in een organisatie. Ze waarderen mijn kwaliteit dat ik met respect naar mensen kijk, hen zie zoals ze zijn. Ook door de verschillende rollen in mijn werkervaring op zowel operationeel als tactisch niveau, als medewerker, leidinggevende als trekker in zwermorganisatie.

Ik ben trots op dat bij de opdrachten die ik heb uitgevoerd er een sterker team achterbleef, dat mensen individueel wisten waar ze aan toe waren en hoe ze weer van waarde konden toevoegen binnen het team of de organisatie. Als ik dan weer wegga en ze zijn dit pad daadwerkelijk aan het bewandelen, dan ben ik blij dat ik een stukje met ze opgelopen heb. Soms even vooraan de richting wijzend, langs de zijlijn aanmoedigend en ook achteraan, trots op hoe ze vooruitlopen, om de achter- vangers nog een zetje extra geven.

Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien. Veranderen dat doe je van binnenuit.

Voel je vrij en neem contact op!

Annemiek de Meulmeester
+31615634393
annemiek@talent2share.nl

Reacties zijn gesloten.