Ben jij een passie volle ondernemer die (nog) meer wil bereiken?

Meestal wordt een MILS onderzoek gebruikt om de leerstrategie van pubers te ontdekken, maar ondernemers kunnen er ook veel aan hebben. Passievolle ondernemers die meer uit zichzelf willen halen, deze blog is voor jullie.

Een ondernemer kwam bij me binnen omdat hij van het MILS onderzoek gehoord had via een vriendin. Hij was al jaren ondernemer maar merkte dat hij uren tijd kwijt was aan offertes met niet altijd even goed resultaat. Zou MILS onderzoek zijn commerciële prestaties kunnen verbeteren?

Als gecertificeerd MILS coach kan ik zowel voor volwassenen als voor kinderen/ pubers onderzoeken afnemen en ik herkende wat signalen die ook wel eens perfectionisme genoemd worden. De uitslag verwonderde ons beide niet, hij scoorde hoog op tekstverwerking en structuur. Hij kon moeiteloos urenlang rekenvoorbeelden maken, op zeer gedetailleerd niveau. Bij het schrijven van offertes ging hij dan ook volledig de diepte in. Elke post die hij inzette voor zijn werk werd vermeld. Documenten van 4 pagina’s vol teksten waren geen uitzondering. Deze zeer gedetailleerde specificatie was de offerte zelf.

Na de MILS kreeg deze ondernemer inzicht in wat hem makkelijk afging. Echter, de eyeopener was dat niet iedereen zat te wachten op zoveel tekst. Zijn klanten konden wellicht ook meer gebaat zijn bij een pakkende koptekst of een afbeelding? Dat was nog niet bij hem opgekomen. Zeker voor iets wat nog gemaakt moet worden bleek dat niet iedereen het detailniveau kon waarderen, veel potentiële klanten haakten af door een overdosis tekst. Want ook al klopte alles, de ontvanger kreeg de boodschap niet goed binnen.

Deze ondernemer heeft zijn investering in een leerstrategie onderzoek dubbel en dwars terugverdiend. Toen hij me recent uitgebreid mailde gaf hij vol trots aan een nieuwe standaardprocedure te hebben ontwikkeld:

1.       Na het versturen van elke offerte maakte hij meteen een belafspraak om de offerte door te nemen. 

2.       Elke offerte bestond nu uit een kort en bondig overzicht met teksten en plaatjes, de offerte, en apart een specificatie.

Hij had als ondernemer meer verbinding met zijn potentiele klanten, vaker een reactie op zijn offerte en hij had op de eerste tien aangepaste offertes ook allemaal een akkoord gekregen. Hoeveel impact je als MILS coach op een leven hebt weet je niet vooraf, maar genieten is het wel als je dit soort succesverhalen leest.

Wil jij weten hoe jouw MILS profiel doorwerkt op jouw offertes, leiderschapsstijl of bedrijfsvoering?

Heb jij lerende en studerende kinderen dan kan ik je in contact brengen met de juiste MILS coach of kindercoach.

Dit bericht is mede gepubliceerd bij Bureau van Bodegom

Reacties zijn gesloten.