Leerstrategie

Leren hoe jij het prettigste en makkelijkste leert met behulp van de MILS:  MeerInzicht in LeerStrategieën. Wat voor de een prettig leren is, werkt voor de ander vreselijk vertragend.  Weet hoe jij het makkelijkste leert en nieuwe kennis opdoet. Leren op jouw manier zorgt voor het beste resultaat. Weten hoe jouw hersenen werken als er nieuwe informatie opgenomen wordt. Daar kan je gebruik van maken door jouw meest makkelijk ingang te benutten in je werk en in je studie. Hoe werken die hersenen dan? Daar zijn de wetenschappers nog lang niet uit. Het is het meest boeiende orgaan in ons lichaam.  De leerstrategieën ontwikkelen we tor ongeveer onze 9delevensjaar. Voor die tijd is het noodzakelijk dat je alles aanbiedt op verschillende manieren.

 

Hoe kom je erachter op welke wijze jij graag leert?
Er wordt gebruik gemaakt van het onderzoek van de MILS: Meer inzicht in LeerStrategieën. Als temeer wilt weten over de achtergond kun je dat hier lezen. Dit wordt gedaan tijdens een leerstrategie afspraak, waarbij we direct bespreken wat de resultaten hiervan voor jou betekenen. Wat kan je ermee? Dat is waar je concreet een antwoord op krijgt. In het onderzoek wordt een onderscheid gemaakt tussen zes verschillende dimensies /  intelligenties:

  • Tekstverwerken – woord slim
  • Auditief.               – luister slim
  • Visueel                 – beeld slim
  • Structuur             – stappen denken
  • Beweging             – afwisseling nodig
  • Interpersoonlijk – samen leren

Zo kom je erachter op welke wijze je het makkelijkste leert en het beste de leerstof tot je neemt.  Hieronder zie je een voorbeeld van een MILS uitslag. We bespreken je uitslag en je krijgt inzicht in de verbanden tussen de leerstrategieën. Je ontdekt wat je al goed doet en wat beter k of effectiever kan zijn. Je krijgt praktische strategieën mee. Tevens ontvang je een verslag hiervan. Is dit onderzoek iets voor mij?  Iedereen die te maken heeft met het verwerken van nieuwe informatie heeft wat aan dit onderzoek. En ook mensen die informatie willen delen. Je kan voorstellen dat als jij je kan afstemmen op alle behoeften jouw boodschap nog beter overkomt. Vanaf 9 jaar kun je met de MILS aan de slag.

 

Ben jij een ouder met thuisonderwijs?
In de Corona tijd zijn er veel ouders die thuis zijn met thuislatende kinderen. 

 

Ben je aan leren voor een studie?
Of je nu net naar de middelbare school gaat, of gaat studeren of je gaat weer studie oppakken tijdens je werk, dit onderzoek maakt het leren een stuk gemakkelijker voor jou! Ga jij een nieuwe studie oppakken? Dan is de MILS iets voor jou!

 

Ben je aan het werk?
In je werk heb je informatie te verwerken, steeds meer komt er op je af. Met de verschillende informatiestromen die je te verwerken hebt wil je zo effectief mogelijk omgaan. Ook communiceer je met anderen en breng je boodschappen over. Met de MILS krijg je inzicht in hoe anderen informatie opnemen, daar kan je mooi op inspelen. Dan is de MILS iets voor jou! 

 

 

Heb je een eigen onderneming?
Met de MILS krijg je eenvoudig inzichten hoe jij leert en informatie tot je neemt, maar daarmee ook hoe het voor anderen kan zijn. Daar kan je als ondernemer op inspelen.

 

Ben je actief in een vereniging?
Als je actief bent in een vereniging heb je met mensen te maken en deel je informatie. Zeker als actief lid. Met de MILS krijg inzichten in op welke wijze mensen informatie tot zich nemen. Dan is de MILS iets voor jou! 

Talent2Share beidt zowel individuele onderzoeken als workshops aan. Door het maatwerk spelen we in op jouw situatie.      

 

Reacties zijn gesloten.