Mijn team is een topteam

Door volledig gebruik te maken van de talenten van elk teamlid, zul je zien dat teamleden gaan delen en samen tot een resultaat komen. Zo kun je als manager je volledig richten op het faciliteren van je team om de doelen te behalen als afdeling. 

Dat is wat ik wil een sterk team!

Je wilt graag dat jouw team alle mogelijkheden heeft om goed te functioneren. Dat ze bijdragen aan de organisatie en de klanten. Dat jullie de doelen behalen die afgesproken zijn. Je bent en voelt je als leidinggevende verantwoordelijk. Je wilt alleen graag dat het werk van het team niet van jou afhankelijk is. Wat anderen niet aan je zien is dat je je zorgen maakt. Je wilt graag dat het allemaal wat makkelijker gaat. Dat er met plezier wordt gewerkt en dat iedereen wordt gezien. Je droomt van een team die samenwerkt aan resultaten, naar elkaars ideeën luisterd en die er voor elkaar zijn.

Het gaat toch om het resultaat?

De resultaten zijn echter ook belangrijk en je wordt hierop dan ook regelmatig aangesproken door jouw leidinggevende. Je zou graag meer willen bereiken met je team, je weet zeker dat dat mogelijk is. Jouw team kan het goed met elkaar vinden, maar het functioneert eigenlijk niet zoals het zo moeten. Je voelt onmacht omdat het niet lukt om het tij te keren. Zelf werk je regelmatig over, meer dan je lief is. Je slaap kwaliteit gaat achteruit doordat ’s nacht ligt te draaien en te piekeren. Je wordt niet uitgerust wakker en staat vaak voor dilemma’s. 

Ja dat wil ik, me geen zorgen meer hoeven maken! 

Je maakt je zorgen om het ziekteverzuim, en bent steeds weer bezig met het opvangen van ziekmeldingen. Je maakt je zorgen om een aantal medewerkers, misschien liggen die ook wel wakker ‘s nachts? Daar moet je echt aandacht aan gaan geven, maar wanneer? Zelf leg je te vaak de prioriteiten bij het werk in plaats van bij je gezin en jezelf. 

 

 

De brug oversteken

Als je nu niks verandert, dan zul je nog meer kopzorgen hebben, gaan je goede mensen vertrekken en heb je vaker zieke medewerkers en soms zelf langer ziekteverzuim, waar je dan ook weer tijd in moet stoppen. Als je eerlijk bent dan bespeurt bij jezelf ook al wel klachten, maar ach met een aspirine kom je de dag wel door. En volgende week ben je een dagje vrij dan laad je weer op om vervolgens weer in volle vaart te trekken aan je team. Prima als je wilt blijven werken, maar dan zit jij straks langdurig ziek thuis of zelfs zonder werk. En werkt het team nog op dezelfde wijze door. 

Wil jij ook weer de touwtjes in handen hebben? De regie weer hebben? 

 

Ik voel me weer manager

Hoe zou het zijn voor jou als je weer een team hebt die volledig gebruikt maakt van hun potentieel en talenten? Op elkaar kan bouwen? Waar jij weer overzicht hebt op de doelen en kan bijsturen voor de juiste resultaten. Weer je oprechte aandacht voor je medewerkers kan laten zien? Je gezin weer de aandacht kan geven die ze verdienen? En je jouw sportavond of een andere hobby weer in ere kan herstellen? 

Het is mogelijk!
Dat je dat tot nog toe niet gelukt is, betekent niet dat het niet mogelijk is. Het betekent hooguit dat je het in je eentje niet voor elkaar krijgt. Bovendien ben je zelf onderdeel van de groep. 

Je hebt iemand nodig die jou en je team helpt om de potentie die er is, de boventoon te laten voeren. Iemand die op een luchtige manier boven tafel haalt wat jullie tegenhoudt om die potentie tot zijn recht te laten komen. Iemand die de energie en het plezier terugbrengt in het team. Zodat je niet de symptomen bestrijdt, maar de oorzaak en bouwt aan een fundament. Een verandering van binnenuit, die zorgen voor inzichten en ervaringen. Die het mogelijk maakt dat medewerkers gebruik maken van een ieders potentieel en mogelijkheden. 

Door mijn eigenschap om tot de kern te komen en niet bang te zijn om naar de oorzaken te gaan in plaats van naar de symptoombestrijding, is de ervaring dat je het team van binnenuit kan laten groeien. In het traject zal eenieder zijn toegevoegde waarde in het team erkennen en herkennen. Een traject waarin je werkt aan een fundamentele basis die ervoor zorgt dat iedere andere training tot zijn recht komt, omdat die kan aansluiten bij de kern van een ieder en het team.  

Autorijden kun je ook, maar onderhoud besteed je ook uit.

Je hebt iemand nodig die jou en je team helpt om het probleem gezamenlijk aan te gaan. Door mijn eigenschap om tot de kern te komen en niet bang te zijn om naar de oorzaken te gaan in plaats van naar de symptoombestrijding is de ervaring dat je het team van binnenuit kan laten groeien. 

 

 

Reacties zijn gesloten.