Leerstrategie

Leren hoe jij het prettigste en makkelijkste leert met behulp van de MILS:  Meer Inzicht in LeerStrategieën. Wat voor de een prettig leren is, werkt voor de ander vreselijk vertragend. Met dit onderzoek leer je hoe jij het makkelijkste leert als je gaat studeren.

Waar komt de MILS vandaan?

Mensen leren op verschillende manieren. De één leert door te doen, de ander moet het zien en een derde wil het liever horen. In 1983 is door Howard Gardner het idee geopperd dat mensen op veel verschillende manieren ‘intelligent’ zijn vandaar de term Meervoudige Intelligentie.

Marjolein van Bodegom, van Bureau van Bodegom, heeft de MILS ontwikkeld, geïnspireerd door de meervoudige intelligentie theorie van Gardner. Zij is na ruim tien jaar ervaring met de MILS, bezig te promoveren op de MILS. Daarmee wordt de MILS wetenschappelijk onderbouwt.

Leren op jouw manier zorgt voor het beste resultaat.

Dat de wijze waarop onze hersenen werken verbonden zijn met hoe we leren is voor iedereen denk ik wel duidelijk. Hoe werken die hersenen dan? Daar zijn de wetenschappers nog lang niet uit. Het is het meest boeiende orgaan in ons lichaam.  Het is wel duidelijk dat we onze leerstrategieën ontwikkelen tot ongeveer onze 9delevensjaar. Voor die tijd, kun je alles aanbieden op verschillende manieren.

 

Hoe kom je erachter op welke wijze jij graag leert?

Je maakt een afspraak en tijdens de afspraak onderzoeken we jouw leerstrategie. Er wordt gebruik gemaakt van het onderzoek van de MILS: Meer inzicht in LeerStrategieën.

In de test wordt een onderscheid gemaakt tussen zes verschillende dimensies /  intelligenties:

Tekstverwerken –  woord slim,
Auditief – luister slim
Visueel – beeld slim
Structuur – stappen denken
Beweging – afwisseling nodig
Interpersoonlijk – samen leren.

Zo kom je erachter op welke wijze je het makkelijkste leert en het beste de leerstof tot je neemt.  Hieronder zie je een voorbeeld van een MILS uitslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We bespreken je uitslag en je krijgt inzicht in de verbanden tussen de leer strategieën. Je ontdekt wat je al goed doet en wat ander kan. Je krijgt praktische leer strategieën mee en een verslag krijg je achteraf als naslag.

 

Is dit onderzoek iets voor mij?

Ben je tussen de 9 – 99 jaar?

Ben je aan leren voor een studie?
Of je nu net naar de middelbare school gaat, of gaat studeren of je gaat weer studie oppakken tijdens je werk, dit onderzoek is een cadeautje aan jezelf! Voor de jonge studenten, is het ook een cadeau voor je ouders. Die zullen jou beter begrijpen, ze weten hoe jij prettig en het beste leert (en niet je ouders zelf leren). Dan is de MILS iets voor jou!

Ben je aan het werk?
In je werk heb je informatie te verwerken, steeds meer komt er op je af. Met de verschillende informatiestromen die je te verwerken hebt wil je zo effectief mogelijk omgaan. Ook communiceer je met anderen en breng je boodschappen over. Met de MILS krijg je inzicht in hoe anderen informatie opnemen, daar kan je mooi op inspelen. Dan is de MILS iets voor jou!

Heb je een eigen onderneming?
Met de MILS krijg je eenvoudig inzichten hoe jij leert en informatie tot je neemt, maar daarmee ook hoe het voor anderen kan zijn. Daar kan je als ondernemer op inspelen. Dan is de MILS iets voor jou!

Ben je actief in een vereniging?
Als je actief bent in een vereniging heb je met mensen te maken en deel je informatie. Zeker als actief lid. Met de MILS krijg inzichten in op welke wijze mensen informatie tot zich nemen. Dan is de MILS iets voor jou!

Is dit echt voor iedereen?
Ja de MILS is voor iedereen. Talent2Share beidt individuele onderzoeken en bied workshops aan. Door het maatwerk spelen we in op jouw situatie.

Neem contact op voor een workshop.

Reageren is niet mogelijk